Sunday, October 9, 2011

Perpisahan itu Lumrah Kehidupan ke ?




Assalamualaikum semua. Salam sejahtera, Salam 1 Malaysia, Salam 1 Blogger. What's up guys..?? Long time no see, doesn't it..?? Lama tak berbicara di ruangan blog ni. Aku rindu gila nak bercerita di sini. Dek disebabkan kesibukan yang memanjang dengan belajar apa semua tu (eh, sibuk la sangat, bajet..!!!) haha...

Hari demi hari berlalu dengan pantas. Setiap saat yang berlalu amatlah pantas dan bernilai. Masa terlalu berharga. Sekejap je aku bakal menduduki Peperiksaan Semester Program Matrikulasi 1 (tu pun nak cerita, kecoh!). Dan dalam saat ini juga, aku rasa sedih juga la, seorang demi seorang kawan aku di Matrikulasi ni keluar untuk mencari dan membina masa depan mereka.

Memang tak dinafikan yang semakin kita dewasa ni, kita perlu mencari kehidupan sendiri dan seterusnya membina masa depan yang cerah. Ada kawan aku yang bakal pergi ke universiti. Berpisah bersama-sama dengan bersama-sama tamatkan pengajian, itu bagi aku tak mengapa, tetapi berpisah seperti meninggalkan aku di Matrik ni agak terasa la juga. (kenapa aku emo semacam je ni, someone please wake me up now).
.................................................
.................................................
.................................................
*NOWWWWW la...!!! errrrkkk.. maaf... merepek sekejap. hehe.

"Perpisahan itu lumrah kehidupan ke ?", aku bertanya kepada ayah aku. Ayah aku menjawab, "biasalah tu, adat kehidupan". Aku bertanya lagi bagaimana kehidupan dulu ketika zaman ibu bapa kita dulu. Ayah aku bercerita la yang dulu lagi sedih, mana tidak nya, kita berjumpa kawan-kawan, tetapi setelah berpisah, entah bila dapat berjumpa, kerana zaman tu, tak ada menggunakan handphone, dan sebagainya.

Jadi, aku berasa bersyukur sangat berada dalam zaman sekarang, walaupun kita berjauhan dengan rakan dan keluarga, kita masih dapat berhubung melalui 'handphone', 'facebook', dan seumpamanya la (tak perlu la aku nak list semua dekat sini, memang tak habis la jawabnya). HEHE.

So, kepada kawan-kawanku yang nak ke universiti especially Bieber, Kana dan Aina (semua bukan nama sebenar), good luck in your life at university. Jangan lupakan aku. Walau jauh mana pun kita, jangan lupa tau weh. (*okay dah terlebih emo kot ni). DM3P2 tetap dihati ! Dan tak lupa juga kepada Noddy (bukan nama sebenar juga), good luck juga weh kt kau ke U nanti.


*nota kaki: post kali ni agak emo sikit, dunno why.


For lose weight, gain weight, improve health, improve skin, and business opportunity,
contact me 0173615150


10 orang telah menulis, anda bagaimana ?:

era kecik said...

nice entry...
p/s: takpe emo sekali sekala.. tak salah kan? he he he

Saiful Zaini said...

yup... betul gak tu.. skali skala emo.. hehe.. thanks ya!

shafiqabdshukor said...

biasalah tu..
dulu masa aku nak keluar matrik pun samalah..
sedih..
tapi masih lagi keep in touch ngan kawan2..

Saiful Zaini said...

owhhh.. kau keluar matrik bila...?? sbb tukar sambung belajar ke tempat lain...???

Kongsi Apa2 Aje said...

salam perkenalan
sudah 4low kamu..4low kongsi balik yer

urm..lumrah dunia kawan. ada perkenalan..ada perpisahan. do da best in ur exam yer

jom singgah or kongsi apa2 disini.
http://kongsi-apa2-aje.blogspot.com/p/berkongsi-disini.html

mekasih (^_^)

Saiful Zaini said...

ohhh.. lumrah kehidupan la kan... nk xnk terpaksa la terima.. :)

Rosalia said...

tak ada perpisahan tak ada la pertemuan :)

Saiful Zaini said...

:D

hafiz hafizol said...

lama x nampak ko !!!!!!! bz ae???

Saiful Zaini said...

a'ah... busy... aku pun lama x nampak ko...